• Het Broodfonds, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers wordt van harte ondersteund door de VVD Renkum.Vlnr.: Robert Schlette, Oscar Hollinck en Harold van de Spreng.

    berrydereusfotografie.nl

Raadspraat: 'Goed vangnet voor ondernemers'

RENKUM Voor de VVD Renkum is het belangrijk om mee te helpen bij de ontwikkeling van zogenaamde 'broodfondsen' in onze gemeente. Hierdoor kunnen ondernemers in Renkum makkelijker en sneller financiële ondersteuning krijgen bij ziekte. Bijkomend voordeel is het lokale karakter van een broodfonds, wat de onderlinge band weer versterkt!

Het Broodfonds, inmiddels zijn er 400 in Nederland, is een clubje ondernemende 'vrienden en bekenden' die elkaar ondersteunen door het geven van een aanvulling op hun inkomen bij ziekte. De ondersteuning duurt maximaal 24 maanden en gaat o.b.v. 'sparen en schenken'. Uitgangspunt is elkaar te helpen in lastige tijden. Deelname is vrijwillig en bijna altijd kan er gestopt of aangemeld worden. De Broodfondsen zijn lokaal of regionaal georganiseerd, de deelnemers kennen elkaar, en ze bestaan uit minimaal 20 en maximaal 50 personen.

De deelnemers zijn allemaal kleine ondernemers, die geen dure ziekte- of arbeidsongeschiktheid verzekering kunnen of willen betalen. Het maandelijks te sparen bedrag is afhankelijk van de gewenste schenking bij ziekte. De praktijk leert dat deze manier van sparen en voor elkaar zorgen, niet alleen een sociaal karakter kent. De voorwaarden zijn veel vriendelijker en het landelijk ziekteverzuim is door deze manier 'van werken' maar 1,5%. De ervaring is dat de meeste ondernemers snel weer aan het werk willen. 'Andere Tijden' heeft in een uitzending al een keer aandacht besteed aan deze non-profit Broodfondsen.

LOKAAL In december 2018 is er in het Gemeentehuis te Oosterbeek een informatieavond van het Broodfonds geweest. Hiervoor was grote belangstelling en ook bleek dat er in Oosterbeek al een Broodfonds is. De VVD in de gemeente Renkum juicht dit initiatief enorm toe. Het blijkt dat de deelnemers op een betaalbare manier goed voor elkaar kunnen zorgen, zonder dat de overheid er zich mee bemoeit. Het biedt kleine ondernemers een prima vangnet bij ziekte, waardoor continuïteit in inkomen voor maximaal 24 maanden (deels) gewaarborgd is. Bij ziekte zal een kleine / startende ondernemer dan ook niet direct een beroep op de overheid hoeven doen.

REALISATIE Op 21 februari 2019 om 19.00 uur komt er een tweede bijeenkomst in het Gemeentehuis van Renkum. De VVD-fractieleden Oscar Hollink en Robbert Schlette zullen deze oprichtingsavond zoveel mogelijk onder de aandacht brengen van alle ondernemers in de Gemeente Renkum. Het doel is alle ondernemers te bereiken die niet, onvoldoende of te duur verzekerd zijn. Zij mogen deze avond niet missen. Na de oprichting zal Robbert Schlette samen met ondernemer Harold van de Spreng zich beschikbaar stellen voor een bestuursfunctie. De bancaire achtergrond van Robbert Schlette is een mooie meevaller. Tot slot, waarom is de VVD in Renkum juist zo enthousiast en willen deze VVD'ers actief meehelpen? De VVD staat niet alleen bekend om mooie plannen, we willen ook DOEN.

In de rubriek Raadspraat komen wekelijks raadsleden aan het woord. Ze krijgen de gelegenheid om -los van de waan van de dag- de lezer van Hoog en Laag te vertellen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Vandaag komt de VVD Renkum aan het woord. Rechtstreeks naar de schrijvers reageren? Mail dan naar info@vvdrenkum.nl.

Label:

Raadspraat