• Caty Hanegraaf en Ans van Iersel bij De Klipper in Oosterbeek: 'Een ervaring in jouw leven met anderen delen'.

    Feike Klomp Tekst

Project 'Dit is mijn verhaal' wegens succes herhaald

OOSTERBEEK Onder het motto 'iedereen heeft een verhaal' start vrijdag 26 april de tweede editie van het project 'Dit is mijn verhaal'. Vorig jaar leverde dit project in de Oosterbeekse bibliotheek zowel boeiende verhalen als veel belangstelling op. De organisatie is in handen van een werkgroep en Bibliotheek Oosterbeek/De Klipper.

Feike Klomp

'Dit is mijn verhaal' is een inspirerende lezingenreeks van en voor 65-plussers waarin ervaringen over het 'ouder worden' op een positieve manier gedeeld worden. Ans van Iersel en Caty Hanegraaf maken deel uit van de werkgroep.

Van Iersel was vorig jaar tijdens de eerste editie ook een van de zeven verhalenvertellers uit de lezingenreeks. ,,De insteek van het project is om een ervaring in jouw leven met anderen te willen delen", legt Ans van Iersel uit.

Zij sprak over haar burn-out en hoe ze haar leven een nieuwe wending gaf. Zij zet nu haar talenten in om op geheel eigen wijze uitvaarten te begeleiden.

FORMULE En zo waren er vorig jaar meer bijzondere lezingen. Martha vertelde over zorgrobot Zora met als dieperliggende boodschap: hoe belangrijk is een robot in de zorg en wat brengt de toekomst. Jan sprak over computers en digitalisering.

Caty Hanegraaf: ,,Een lezing hier in De Klipper bestaat eigenlijk uit twee delen. Voor de pauze doet iemand zijn of haar verhaal. Na de pauze gaan de bezoekers in kleine groepjes uiteen en gaan aan de slag met stellingen over het onderwerp. Dat blijkt een goede formule te zijn. Toehoorders worden ook deelnemers. Erg leuk."

De eerste spreker van dit seizoen is Jeroen Hendriksen. Hij trapt de lezingenreeks af. Van Iersel: ,,Nieuwe verhalenvertellers zijn van harte uitgenodigd om zich op te geven."

Vrijdagmiddag 26 april (14.30 – 16.00 uur). Kosten: 3,50 euro.

Bibliotheek Oosterbeek/De Klipper. Informatie en aanmelden: 06-83086043.

Internet: www.bibliotheekveluwezoom.nl/tijdvoorverzilveren