• Niels Wenstedt

Programmamaker Derk Bolt terug in Nederland

RENKUM (ANP) Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender zijn weer in Nederland. Het duo, dat vorige week werd ontvoerd in Colombia, arriveerde maandag aan het eind van de middag op Nederlandse bodem. Volgens de KRO-NCRV zijn ze inmiddels bij hun familie.

Aan hun terugkomst was geen ruchtbaarheid gegeven. Eerder maakte de omroep al bekend dat de twee tv-makers rust willen.

Bolt en Follender waren in het noorden van Colombia voor opnames van Spoorloos, toen ze vorige week zaterdag werden ontvoerd door ELN (Nationaal Bevrijdingsleger). Afgelopen zaterdag kwamen ze vrij. De twee vertelden na terugkeer in de bewoonde wereld dat ze voor hun leven hebben gevreesd, maar dat ze goed zijn behandeld door de guerrillabeweging. De strijders van het ELN dachten aanvankelijk dat ze voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA werkten.

In een videoboodschap op de website van Spoorloos kondigt Derk Bolt, een dag na zijn vrijlating in Bogota, de uitzending van maandagavond aan. Deze is eerder opgenomen en gemonteerd. ,,Waar geen aandacht wordt besteed aan de hachelijke avonturen die Eus en mij de afgelopen week zijn overkomen. Dat komt later nog wel.''

Bolt, die oorspronkelijk uit Renkum komt, bedankt iedereen voor het medeleven.