• Feike Klomp/BDU

PRD: ruimte voor campers gemeente Renkum

RENKUM Als het aan Partij Renkumse Dorpen ligt is Renkum straks een campervriendelijke gemeente. De fractie wil plekken in de openbare ruimte voor campers realiseren. PRD wil op kleine schaal beginnen. ,,Wij denken aan plekken in de openbare ruimte voor 5 tot 10 campers", legt John Bartels uit.

Feike Klomp

Het idee komt niet zomaar uit de lucht vallen. Bartels: ,,De behoefte aan overnachtingslocaties neemt sowieso toe, en op de website van Camperpunt, de plaats waar camperliefhebbers elkaar ontmoeten, lees je dat veel mensen graag in onze gemeente met de camper zouden willen overnachten."

Het bevorderen van het toerisme is dus een belangrijk argument. ,,Niet alleen dat, het is ook goed voor de lokale economie. In het coalitieakkoord is dat thema nadrukkelijk beschreven. Het is gewoon een feit. Het aantal campers neemt toe, het bestedingspatroon richting de plaatselijke middenstand zal ook toenemen", aldus John Bartels.

REGEL Om het idee verder onder de aandacht te brengen heeft de PRD een uitgebreid initiatiefvoorstel opgesteld. PRD vindt dat Renkum tekortschiet als het gaat om lokale wetgeving hierover, meldt PRD verder. Daarom pleit de lokale partij voor een gemeentelijke verordening op het gebruik van camperplaatsen. Dan ben je duidelijk en neemt het alle vaagheden hierover weg.

Zo blijkt uit onderzoek dat 40% van de campergebruikers het liefst overnacht op een vrije of speciaal aangewezen camperplaats. Het ontbreken van faciliteiten nemen de reislustigen vaak voor lief. De helft geeft overigens nog steeds de voorkeur aan een gewone camping, wat vaak een einddoel van een reis is.

PRD denkt in eerste instantie aan plekken aan of bij de Rijn, zoals bij de Veerweg in Renkum. Ook wil PRD kamperen bij de boer (Campererf) met een camper bevorderen.

Foto: Bij de Veerweg in Renkum ziet PRD ruimte voor campers.