• De kunstenaars van Waterlanders zijn gespecialiseerd in voorstellingen op locatie.

    PR

Première Eindgebruiker Wageningen

WAGENINGEN Kunstenaarscollectief Waterlanders uit Wageningen is nationaal én internationaal bekend geworden met theater- en kunstspektakels. De nieuwe voorstelling 'Eindgebruiker' was een succes op Oerol en opent in september het theaterseizoen van Junushoff op Wageningen Campus. Zo willen Junushoff en Waterlanders samen met WUR de band tussen Wageningen Campus en stad versterken en een nieuw publiek bereiken. De Wageningse première is op donderdag 19 september om 19.00 uur.

De kunstenaars van Waterlanders zijn gespecialiseerd in voorstellingen op locatie. Performance, muziek en beeldende kunst dompelen de bezoekers onder in een mysterieus universum: poëtisch, muzikaal en beeldend. De zes medewerkers van Waterlanders maken met 'Eindgebruiker' een locatievoorstelling over hun persoonlijke relatie met technologie. Het vuur dat nu bijna onzichtbaar is, maar dat we nog steeds meedragen in onze broekzakken, verbindt verleden, heden en toekomst en vormt de rode draad in de voorstelling. De technologische omgeving van nu legt een laag van kunstmatigheid tussen ons, mensen en onze (natuurlijke) omgeving. Die laag willen de Waterlanders onderzoeken en doorbreken.

WAGENINGEN CAMPUS De mooie Wageningen Campus is de ideale locatie voor 'Eindgebruiker'. Het is een plaats waar topwetenschappers bezig zijn met de technologie van de toekomst. Waterlanders hebben in gesprekken met Wageningse wetenschappers inspiratie opgedaan voor hun voorstelling. En op hun beurt kunnen studenten en medewerkers van de campus zich laten inspireren door 'Eindgebruiker'. De voorstelling start in het Forumgebouw en volgt een spannend traject over de campus. Er zijn vier voorstellingen en er kunnen maximaal 150 bezoekers per voorstelling mee op reis.

Speeldata zijn donderdag 19 september 19:00 uur, vrijdag 20 september 19:00 uur, zaterdag 21 september 15:00 en 19:00 uur. Kaarten via Theater Junushoff, tel. 0317-465500 of www.junushoff.nl.