• Het nieuwe seizoen start op 18 mei.

    Janet Mol

Pluk- en proefseizoen van start

WAGENINGEN Voor het Wagenings Wijngoed en Pluktuin de Bosrand start op zaterdag 18 mei het nieuwe seizoen. Vanaf die datum kunnen belangstellenden weer wijn en thee proeven en bloemen en fruit plukken. Het nieuwe seizoen wordt op 18 mei ingeluid met rondleidingen door zowel de wijngaard als de pluktuin en natuurlijk proeverijen; wijn in de wijngaard, thee en jam in de pluktuin. Via de Dorskampweg liggen deze bedrijven op loopafstand van elkaar.

Men kan een wandeling maken langs de bosrand en proeven van de nieuwe wijn en van allerlei lekkers uit de pluktuin. De pluktuin is geopend van 11 uur tot 17 uur, de wijngaard tussen 13.30 en 17.30 uur. De rondleidingen zijn in de pluktuin om 11 uur en om 15.30 uur, in de wijngaard om 14 uur en 16 uur.

Het is goed toeven op de flanken van de Wageningse berg. Schitterende uitzichten en wijn, bloemen, groenten, (klein)fruit en kruiden van eigen bodem. Alles in de wijngaard en in de pluktuin wordt duurzaam geteeld met respect voor dier en milieu en zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Behalve genieten van de rust en een hapje en drankje zijn beide locaties een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Met zoveel overeenkomsten is het logisch om gezamenlijk het seizoen te openen. Op zaterdag 18 mei zijn de tijden van de rondleidingen en proeverijen in zowel de wijngaard als de pluktuin op elkaar afgestemd, zodat men beide locatieskunt bezoeken. In de pluktuin kan men proeven van diverse theesoorten met kruiden uit de tuin en cakes met jam van fruit uit de pluktuin. In de wijngaard kunnen bezoekers proeven van de nieuwe wijn, die na de zonnige zomer van 2018 bijzonder is.

Meer info: www.pluktuindebosrand.nl en www.wageningswijngoed.nl