• Oud-marinier Ferry Roks bereidt Indische saté voor een buffet in Café Jos.

    BDUmedia

Pittige lekkernijen en live-muziek

DOORWERTH Oud-marinier Ferry Roks schiet Café Jos te hulp in het Doorwerthse winkelcentrum De Weerd. Eigenaar Jos de Loor heeft Roks bereid gevonden voortaan op woensdag en vrijdag bij te springen. Roks en De Loor kennen elkaar al jaren.

,,Ferry is van Indische komaf en heeft in het verleden de harten gestolen van tientallen cafébezoekers door een speciaal buffet te bereiden met allerlei Indonesische gerechten. Nu hij is begonnen als vaste kracht achter de bar, schotelt hij liefhebbers van een pittige maaltijd binnenkort ook weer van die lekkernijen voor. Dat heeft hij vorig jaar ook gedaan en ik krijg nog steeds vragen wanneer dat wordt herhaald. Gelukkig zit zo'n avondje er nu weer aan te komen. Maar gezien de drukte bij de vorige keer, is het ditmaal wel noodzakelijk dat liefhebbers zich vooraf aanmelden," aldus De Loor, die bijzonder verheugd is met de komst van zijn nieuwe collega.

De café-eigenaar, die in het verleden tal van artiesten in zijn zaak liet optreden, wil ook de komende maanden zijn gasten weer live-muziek bieden. ,,Samen met mijn echtgenote Lenie draaien we de zaak nu 43 jaar en niet alleen inwoners van Doorwerth vinden hier gezelligheid, ook vanuit de directe omgeving weet men ons kroegje te vinden. In al die jaren heb ik hier de gekste dingen meegemaakt en heel veel prachtige verhalen gehoord. Gezelligheid staat hier altijd voorop", aldus Jos de Loor.

Dat er ook al vele jaren muziek zit in Café Jos, blijkt wel uit de enorme lijst van artiesten die er in de loop der tijd hebben opgetreden. ,,We hebben bijvoorbeeld 'Ferrero & his Dreamers' en ook 'The Rockin Drifters' gehad. Verder hebben artiesten zoals Mike Sanders, William Bonne en Joey Hartkamp optredens verzorgd.

Van Noord is nu achter de schermen druk doende om artiesten te boeken voor de komende maanden. Inmiddels heeft hij voor Nieuwjaarsdag (18 uur) Cor Kersten al vastgelegd. In het Paasweekend (20 april) staat het Doorwerthse duo Lang & Breed op de planken bij Café Jos en op 9 juni (Eerste Pinksterdag) is DJ en entertainer Robert Pouwels de artiest, die de bezoekers gaat vermaken.