• Fotografie Jan Boelens

Pietenhuis Oosterbeek weer open

OOSTERBEEK Zodra Sinterklaas in Nederland is, heeft hij het heel druk. Alle pakjes moeten worden ingepakt en naar de kinderen worden gebracht. Gelukkig zijn er veel Pieten die hem kunnen helpen, maar waar slapen die allemaal? In Oosterbeek is net zoals vorig jaar de theaterzaal van Kazou aan de Ireneweg 16 in Oosterbeek weer omgetoverd tot een Pietenhuis. Daar verblijven de Pieten van het Leo Kannerhuis tijdelijk.

Jet Kooderings

Op het voorplein staat een grote legertent waar de Pieten slapen en binnen is aan alles te zien dat er heel hard wordt gewerkt om alle cadeautjes voor 5 december ingepakt te krijgen. Wie weleens van dichtbij wil zien hoeveel je moet oefenen om op de daken te kunnen klimmen en om pakjes goed door het raam of de schoorsteen te kunnen gooien, kan tot 3 december terecht in het Pietenhuis. Ook is te zien waar de Pieten overnachten, douchen en ontbijten, waar ze cadeautjes inpakken en waar het paard van Sinterklaas slaapt.

Regelmatig is Sinterklaas daar zelf aanwezig en als hij er niet is, spreekt hij de kinderen toe op een filmpje. De Pieten die in dit Pietenhuis verblijven, staan erom bekend dat ze heel rustig zijn en veel aandacht hebben voor de kinderen. In ongeveer een uur leiden de Pieten de kinderen rond in kleine groepjes, waarbij allerlei opdrachtjes worden gegeven. Na afloop krijgt iedereen een echt Pietendiploma. ,,Voor onze Pieten is het leuk om te doen. Ze leren om een gesprek te voeren en in te gaan op wat de kinderen zeggen", vertelt Hans Salemink, animator van het Pietenhuis. De openingstijden zijn voor groepen maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur, 10.45 tot 11.45 uur en 13.30 tot 14.30 uur en woensdag 10.00 tot 11.00 uur. Voor individuele bezoekers woensdag 13.30 tot 15.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Nieuw is dit jaar het Pietenhuis by night op woensdag van 17.00 tot 19.00 uur. In overleg kan er meer worden geregeld. De entree is 3 euro per kind, inclusief drinken en snoepgoed, de begeleiding betaalt 1,50 euro inclusief consumptie. Voor info tel. 06 10 82 56 22 (tussen 10.00 en 12.00 uur) of mail naar Kazou@Leokannerhuis.nl Kijk ook op Facebook: Kazou Pietenhuis Oosterbeek.