• import

Papierfabriek Reparenco in handen Smurfit

RENKUM (ANP) De Nederlandse papierproducent Reparenco komt in Ierse handen. Smurfit Kappa, een van 's werelds grootste papierbedrijven, koopt de fabriek in het Renkum voor circa 460 miljoen euro.

Het in Dublin gevestigde Smurfit verwacht veel voordelen van de overname van Reparenco, dat het afgelopen boekjaar een bedrijfsresultaat van 41 miljoen euro had. De fabriek heeft twee productiemachines die samen goed zijn voor jaarlijks 675.000 ton papier. Daarnaast kan de fabriek jaarlijks 750.000 ton papier recyclen. De overname heeft geen gevolgen voor de 315 banen bij Reparenco.

Reparenco is op dit moment in handen van de investeerder H2, die het bedrijf zes jaar geleden kocht. Onder H2 ging de fabriek over op de productie van grafisch papier, voor bijvoorbeeld tijdschriften en folders, en grondstoffen voor golfkarton.

Aan die grondstoffen voor golfkarton heeft Smurfit op dit moment een tekort. De vraag naar het verpakkingsmateriaal groeit de afgelopen jaren, onder andere als gevolg van de toegenomen onlineverkoop.