• berrydereusfotografie.nl

Overeenkomst voor nieuwe basisschool Renkum

RENKUM De gemeente Renkum en aannemer BUKO bouwsystemen hebben op vrijdag 6 juli een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuwe basisschool in Renkum. De school wordt gebouwd voor de schoolbesturen SKOVV en PPO de Link in Renkum. De aankomende maanden wordt het ontwerp verder uitgewerkt. De start van de bouw is gepland rond november 2018 en de oplevering voor augustus 2019.

Het nieuwe schoolgebouw wordt de eerste school in de gemeente die gasloos gebouwd gaat worden. De school komt op de locatie naast het nieuwe MFC Doelum tussen de Hogenkampseweg en Meester van Damweg. Het gebouw vervangt locaties van de Dr. Jac. P. Thijsseschool, Dr. Albert Schweitzerschool en basisschool De Keijenberg, locatie Don Bosco en Vita Vera. De schoolbesturen SKOVV en PPO voegen scholen samen, waardoor er uiteindelijk twee scholen met elk een eigen identiteit worden gehuisvest in het nieuwe schoolgebouw.


Voor de definitieve gunning is een nationale aanbesteding gehouden. In totaal hebben zich twaalf partijen ingeschreven voor de eerste fase. De beoordelingscommissie heeft de selectie teruggebracht naar vijf aannemers. Deze commissie bestond uit onder andere vertegenwoordigers van de scholen, schoolbesturen en de gemeente. Uiteindelijk heeft BUKO de opdracht gegund gekregen.