• Het Gastenhuis

Ouderenzorg in voormalig hotel Dreyeroord

OOSTERBEEK Zorginstantie Het Gastenhuis wil op de plek van het voormalige hotel Dreyeroord een nieuwe vestiging realiseren. Als alles volgens plan verloopt kan het Gastenhuis Oosterbeek in de loop van 2017 haar deuren openen, aldus het zorgbedrijf maandag in een persbericht.

Een dezer dagen ontvangen omwonenden een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op donderdag 16 juni. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij kennismaken met Ralph en Rina Kos, het zorgechtpaar dat de vestiging gaat leiden. Ook zijn de initiatiefnemers aanwezig en krijgen belangstellenden inzicht in de bouwplannen. Er is deze avond ruim de tijd voor het stellen van vragen, aldus de organisatie.

Het Gastenhuis is een nieuwe, kleinschalige zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. De focus is lokaal, waarbij de zorg dicht om de mensen heen wordt georganiseerd, zo luidt het motto. ,,Zorg aan huis, dagactiviteiten en wonen in het Gastenhuis worden één geheel. Er zijn al Gastenhuizen in ontwikkeling in Dordrecht, Vleuten, Leusden, Roden, Teteringen (Breda) en Druten", aldus initiatiefnemers Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad. Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. In Oosterbeek is dat het echtpaar Kos. Zij willen er voor zorgen dat het Gastenhuis deel uitmaakt van de wijk, en dat inwonenden een rol blijven spelen in de maatschappij.

DEMENTIE Het Gastenhuis biedt uitsluitend zorg aan mensen met dementie. In de vestiging kunnen twintig mensen wonen. ,,Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen welkom in de sociëteit. Zorg aan huis zal worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand", stelt Het Gastenhuis in het persbericht. Meer informatie over het project in Oosterbeek is te vinden op de website.

Label:

Dreyeroord