Oranje Fonds steunt Oase Oosterbeek

OOSTERBEEK Het Oranje Fonds heeft een bijdrage van 15.000 euro toegekend aan de Stichting Oase Oosterbeek. Daarmee ondersteunt het Oranje Fonds de inloopfunctie van Oase Oosterbeek. Eind oktober opende Oase Oosterbeek haar deur aan de Lebretweg 2a in Oosterbeek. Sindsdien kan eenieder die behoefte heeft aan een ontmoeting met een medemens, een persoonlijk praatje of een vertrouwelijk gesprek daar terecht op maandagochtend van 9.30 tot 12.30 uur en op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Daarnaast is een individueel gesprek mogelijk met een van de daarvoor toegeruste medewerkers. Dat kan tijdens de inloop, maar ook op afspraak.

,,De toekenning van het Oranje Fonds zo vlak voor de officiële opening op 12 december is goed nieuws", aldus voorzitter Yvo van Kuijck. ,,Deze en andere toezeggingen maken duidelijk dat er veel vertrouwen is in het initiatief van Hans Lammers en in zijn aanpak. Hij wordt daarbij gesteund en geholpen door veel vrijwilligers. Ook voor de fondsenwerving en dat heeft zijn vruchten afgeworpen."

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.