• Serre

Opera van Mozart op het Serreplein

WAGENINGEN Zaterdag 23 september is het vijfde concert in de reeks Serreplein concerten, start 16.00 uur. Dit keer hebben we een opera onder leiding van zangpedagoog Ali Hendriksen en speldocent Petra Wilmer van het voormalig Venster. De spelers vertolken hoogtepunten uit de opera Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart. Docent piano Rik Helmes verzorgt de begeleiding, Rien Bouwmeester doet het geluid.

,,Opera is geweldig leuk om te doen", zegt Ali Hendriksen, ,,want er ligt altijd een verhaal met veel gezongen tekst aan ten grondslag, wat we in de opera vertalen naar het Nederlands in gesproken tekst. Zo worden de aria's en koorstukken verbonden met spel en komt de verhaallijn goed tot zijn recht, dus voor iedereen te volgen. Wel betekent het, dat je veel moet repeteren om de aria's en duetten uit het hoofd te leren en daarnaast ook nog goed te spelen."

In oktober start Hendriksen met een nieuwe operacursus. Een aantal voormalige docenten van 't Venster heeft zich met nieuwe collega's verenigd in het docentencollectief CCW De SteCK. Op de website van desteck staat informatie over het cursusaanbod, de docenten en de verschillende disciplines muziek, theater en dans, en beeldende kunst.