• Cultureel Café

Opening nieuw seizoen Cultureel Café in Loburg

WAGENINGEN De blaadjes kleuren langzaam bruin, de dagen worden korter. Tijd voor de aftrap van nieuw seizoen van het Cultureel Café. De eerste editie is op donderdag, 5 oktober in café Loburg in Wageningen. De toegang is gratis en het publiek kan op elk moment in- en uitlopen.

Het is donderdagavond 20.15 uur. In café Loburg op de Molenstraat hebben de artiesten hun soundcheck achter de rug. Anna Kluen speelt gitaar terwijl het binnenstromend publiek een eerste drankje bestelt. Het eerste Cultureel Café van het nieuwe seizoen kan beginnen.

De aftrap van dit seizoen wordt gedaan door singer-songwriter Hans Witjes. Een passende formulering, want doordat zijn passie voor voetbal tot zijn veertigste zoveel tijd in beslag nam, begon hij pas op latere leeftijd met gitaarspelen. Maar toen was het ook geen houden meer aan. Meer dan 70 Nederlandstalige liedjes heeft hij inmiddels geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Goochelaar Janse Heijn weet al dat hij een enthousiast publiek kan verwachten. Hij stond eerder op het podium van het Cultureel Café met een voorproefje van zijn act 'MindHacker'.

Vaste onderdelen van het Cultureel Café zijn de column van Jean Gardeniers en de bijdrage van Martijn Adelmund. Binnenkort zit zijn termijn als stadsdichter erop, dus wanneer mensen Martijn nog in actie willen zien is dit de kans. De avond wordt afgesloten door Studentenband The Chestnut, altijd goed voor een swingend feestje. Hun repertoire bestaat uit onder meer stomende blues, soul en rock 'n roll en er mag gedanst worden!

Het volgende Cultureel Café is op donderdag 2 november in café Loburg, hoek Heerenstraat/Molenstraat Wageningen. www.cultureelcafé.eu.