• Tanja Dijkstra/Sport- en Beweegteam Renkum
  • Tanja Dijkstra/Sport- en Beweegteam Renkum
  • Tanja Dijkstra/Sport- en Beweegteam Renkum

Ook 'Renkum' in de ban van de Koningsspelen

HEELSUM Op Sportpark Wilhelmina in Heelsum werden de leerlingen van de Renkumse en Heelsumse scholen een aantrekkelijk en bovenal sportief programma aangeboden. Met dank aan de initiatiefnemers Daniëlle Gerritsen, lid van Gemeentebelangen en Oswald Velthuizen, voorzitter van voetbalvereniging CHRC. Wethouder Hermine van den Berg gaf het startsein.

 

Het organisatie-duo had ervoor gezorgd dat de honderden kinderen zich konden uitleven in een aantal leuke spellen. Niet minder dan ruim 1.000 kinderen uit de gemeente Renkum zetten fanatiek en vol spelplezier hun beste beentje voor op het spectaculaire spelletjesparcours.,,Danielle en ik hebben het initiatief genomen", legt CHRC-voorzitter Velthuizen uit. ,,We vonden dat de Koningsspelen weer voor de Renkumse jeugd georganiseerd moesten worden. Gelukkig vonden we al snel medestanders en mede door de hulp van vele vrijwilligers en een aantal gulle sponsoren hebben we dit kunnen realiseren. Je ziet dat die kinderen er plezier in hebben. Daar doe je het tenslotte voor. Ik vind dat wij als organsisatie daar best een beetje trots op mogen zijn. Het voelt in ieder geval goed, als je al die kinderen zo lekker fanatiek bezig ziet." 

Naast de inzet van de vele vrijwilligers, zorgden ook de leden van het Sport- en Beweegteam Renkum dat er kon worden teruggekeken op mooie Koningsspelen en het weer opgepakte initiatief zeker ook volgend jaar weer moet worden voortgezet.