• Dick Martens
  • Dick Martens

Onnodige bekernederlaag Duno

WAGENINGEN Duno is er niet in geslaagd de kwartfinale van de districtsbeker te bereiken. Tegen Alverna werd een even onnodige als verrassende nederlaag geleden: 1-2. Door de bekeruitschakeling kan koploper Duno zich volledig richten op de competitie waarvoor zaterdag een thuiswedstrijd tegen concurrent LRC op het programma staat.

BIZAR Zonder de geschorste aanvoerder Purrel Fränkel maar met de nieuwste aanwinst Jochem Jansen direct in de basis begon Duno op het kunstgrasveld van WVV Wageningen aarzelend aan het treffen tegen de zondag eersteklasser uit Wijchen. Na tien minuten nam Duno het initiatief en kreeg het via Shapoul Ali, Carlos dos Santos en de sterke Bart van Brakel kansen op de openingstreffer, maar verder dan een schot op de paal en sterke doelman van Alverna kwam Duno niet. Vlak voor rust kwamen de compact spelende bezoekers op bizarre wijze op voorsprong toen op veertig meter van het doel een pass van Anass Aamri geblokt werd en de bal met grote snelheid tot verbazing van iedereen achter doelman Patrick ter Mate verdween: 0-1.

PENALTY In de tweede helft kreeg Duno wat het zocht: een snelle gelijkmaker via Kevin Sissing, die een vrije trap van Aamri met zijn hoofd tot doelpunt promoveerde. De gelijkmaker leek de aanzet tot meer Doorwerths vuurwerk, maar Alverna kwam tegen de verhouding in weer op voorsprong. Invaller Ruben Rip, die vanwege de Ziekte van Pfeiffer maar beperkt inzetbaar is en volgend seizoen bij WAVV zal spelen, kreeg een strafschop en verzilverde de penalty. Trainer Lodewijk de Kruif bracht met Roy Talsma en Ahmed Lak twee aanvallende impulsen, maar verder dan een serie hoekschoppen kwam Duno niet totdat Aamri in de slotfase een penalty kreeg. De "Ziyech van Duno' miste echter voor de eerste keer dit seizoen een strafschop, waarmee Alverna-doelman Niek van Ginkel de held van de avond werd.

De bekeruitschakeling is een grote tegenvaller voor Duno, dat weer dichtbij een plek in de voorronde van de landelijke KNVB beker was. Aan het Doorwerthse sterrenensemble de taak om de komende weken te tonen dat de bekernederlaag een incident was en door promotie naar de Hoofdklasse het jubileumjaar van Duno alsnog historische glans te geven.