• Burgemeester van Rumund van de gemeente Wageningen heeft onderscheidingen uitgereikt aan dansschool Bransz en voetbalvereniging ONA'53 vanwege hun inzet om de sportkantine gezond te maken.

    Sportservice Wageningen

Onderscheiding voor sportkantines

WAGENINGEN Burgemeester Geert van Rumund heeft zaterdag tijdens een feestelijk moment in de gezonde kantine van dansschool Bransz twee onderscheidingen uitgereikt. ONA'53 ontving een bronzen onderscheiding en dansschool Bransz een gouden voor de gezonde streekkantine. Het afgelopen jaar begeleidde de Streekkantine deze verenigingen om te komen tot een gezondere sportkantine.

De Streekkantine heeft als missie voedsel persoonlijker en lokaler te maken. Het realiseren van gezondere sportkantines valt onder de Wageningse aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Burgemeester van Rumund is erg blij met de onderscheidingen voor de Wageningse sportaanbieders: ,,Ik vind het belangrijk dat binnen de gemeente Wageningen aandacht is voor gezondheid en voedsel. Door deze twee goede voorbeelden hoop ik dat er meer sportaanbieders in onze gemeente geïnspireerd raken om het assortiment uit te breiden met gezond eten en drinken. De gezonde keuze moet de makkelijke keuze worden."