• Christine Tamalet

Omar Sy als Dr. Knock in Franse Arthouse Première

WAGENINGEN Na de films Intouchables, Samba & Demain Tout Commence kunnen filmliefhebbers zich opmaken voor een nieuwe rolprent met Omar Sy in de hoofdrol. In de Franse film Dr. Knock kruipt hij in de huid van de gelijknamige oplichter. Het Heerenstraat Theater organiseert op donderdag 14 december een première-avond met in de pauze Franse wijn en Franse kaasjes. De film begint om 19.00 uur in zaal 1 op de begane grond.

Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten. Door op het schip goed naar mensen te luisteren ontpopt hij zich als iemand die er verstand van lijkt te hebben. Hij wint het vertrouwen van zijn 'patiënten' en dankzij de voldoening en warmte die hij van hen terugkrijgt besluit hij geneeskunde te gaan studeren. Enkele jaren later keert Knock met zijn diploma op zak terug naar Frankrijk en gaat hij in een klein dorpje grenzend aan de Zwitserse Alpen aan de slag als arts. De dorpelingen zijn argwanend naar hun nieuwe dokter maar langzaam wint hij het vertrouwen, tot zijn voormalige schuldeisers hem op het spoor komen en hem dreigen te ontmaskeren.

De Franse film is geregisseerd door Lorraine Levy (Le Fils de l'Autre). Het betreft een cinematografische adaptatie van het toneelstuk 'Knock ou le Triomphe de la médecine' van Jules Romains geschreven in 1923.

Kaarten inclusief Franse wijn en kaas kosten 10 euro. Meer info: www.heerenstraattheater.nl.