Norbert Mergen nieuw commissielid Renkum

RENKUM Begin januari is Karin Methorst wegens persoonlijke omstandigheden gestopt met haar werk in de raadscommissie bedrijvigheid van de gemeente Renkum. Zij maakte zich namens GroenLinks Renkum sinds 2014 sterk voor betere handhaving, duidelijke communicatie van de gemeente en een vuurwerk- en carbidverbod. Norbert Mergen vervangt Karin Methorst in de commissie bedrijvigheid.

Luxemburger Norbert (58) groeide op in Bergen (NH). Hij woont sinds 1985 in Renkum, eerst in Oosterbeek en nu in Doorwerth. Hij is tot op heden actief als bestuurslid van GroenLinks.

In Doorwerth begon hij met de Tuinen van MergenMetz. Die bestaan uit een ecologische moestuin, een Eetbare Sier- en een herboristentuin. In 2009 was hij medeoprichter van de onderneming ClearChox. Van 1986 tot 2003 was hij actief in de ICT-sector, waar hij mede aan de wieg stond van ICT-bedrijf Human Inference.

Norbert verheugt zich op het commissiewerk: ,,Het is al vele jaren mijn overtuiging dat het naoorlogse dogma van 'economische groei' niet lang meer houdbaar is. Dat we voor een goede en gezonde omgeving en levensgeluk ingrijpende en dus groene keuzes moeten maken. Dit is de leidraad van mijn werkzame leven, die ik ook nu met plezier zal hanteren in de politiek."

In de raadsvergadering van januari wordt Norbert Mergen benoemd.