• Bart Eulen

Nieuwjaarsfeest Unitas wederom geslaagd

WAGENINGEN Jongerenvereniging Unitas kan terugkijken op een geslaagde inluiding van het nieuwe jaar. Traditiegetrouw was er in theater De Junushoff een luisterrijk feest georganiseerd, dat dit jaar ruim een week van tevoren al was uitverkocht.

Bart Eulen

,,Het is altijd een weerzien van bekende gezichten, dat maakt het stiekem extra leuk", vertelt de 20-jarige Floran Rothuis, voor wie dit zijn vierde nieuwjaarsfeest in de Junushoff is. Dat de sfeer steevast aangenaam is, mag volgens Rothuis mede op het conto van de DJ worden geschreven. ,,Er wordt hier voor elk wat wils gedraaid: van Swift tot Follow The Leader."

Unitas-voorzitter Lucas Hoevers geniet zichtbaar van de enthousiast binnenstromende menigte. ,,Alles lijkt erop dat ook deze editie prima zal verlopen. Er zijn straks meer dan zeshonderd niet-leden, dat maakt dit jaarlijks wel uniek."

Op de volgens burgermeester Van Rumund rustig verlopen nieuwjaarsnacht waren ook op andere plekken in het centrum festiviteiten. Zo organiseerden horecagelegenheden Loburg, LUCA en The Doctor eveneens hun nieuwjaarsfeest. ,,Een memorabele avond", concludeert Ronald Tazelaar, uitbater van laatstgenoemde kroeg.