• Vanaf hier komt het bebouwde kom bord te staan.

    Feike Klomp Tekst
  • Feike Klomp Tekst
  • Feike Klomp Tekst

Nieuwe rotonde vrijdag open

HEELSUM Het kruispunt Utrechtseweg/Bennekomseweg (N782) is niet meer. Vanaf vrijdag rijdt het verkeer over de nieuw aangelegde rotonde, zo laat de provincie Gelderland weten.

Op dit moment vinden afrondende werkzaamheden plaats. Helemaal klaar zijn de werkzaamheden overigens nog niet. Het Niet Gesprongen Explosieven-onderzoek heeft langer geduurd dan was voorzien. Daardoor moest de provincie het ontwerp van het rioolplan aanpassen. Door onbekende ligging van kabels en leidingen is de duiker Heelsumsebeek ter plaatse van de Kabeljauw niet vervangen. De lastige bereikbaarheid van de omgeving kruising Bennekomseweg/Doorwertse Heide vergrootte dat probleem. Dat gebeurt nu naar verwachting tussen 16 januari en 17 februari.

In de praktijk betekent dit dat het verkeer in het begin van het nieuwe jaar nog enige hinder zal ondervinden van afrondende werkzaamheden, die al met al nog tot 11 maart zullen duren. Bijvoorbeeld ook omdat er later nog een definitieve deklaag (bovenste laag asfalt) moet worden aangebracht. De rotonde ligt enigszins op een helling. Dat is niet voor niets, zo laat een medewerker van de provincie weten. ,,Er is een hoogteverschil van 1,24 meter. De reden: voorkomen dat water van bovenaf (Bennekomseweg/Doorwerthse Heide) naar beneden loopt. Het wordt eerder zijwaarts afgevangen." Een ander belangrijk verschil met de oude situatie: Het bord bebouwde kom (50 km/uur) is een stuk oostwaarts verplaatst, komende vanuit de richting Doorwerth moet je de snelheid dus eerder minderen. Dart moet de veiligheid verhogen.