• Archief BDUmedia

Nieuwe namen op kandidatenlijst D66 Renkum

RENKUM Het bestuur van D66 Renkum heeft de concept kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen onder haar leden bekend gemaakt. De komende weken bepalen de leden van D66 Renkum de definitieve volgorde van de kandidatenlijst.

De keuze is daarbij groot. Naast de ervaren zittende raadsleden staan er nieuwe namen op de lijst. Uit alle dorpen hebben zich kandidaten beschikbaar gesteld. Jong en oud zijn op de lijst vertegenwoordigd. De jongste kandidaat is Bente Gijsbers uit Doorwerth. Zij is 17 jaar en is nu nog lid van de jongerenraad van de gemeente. Zij is een van de twee tieners op de kandidatenlijst.

Maar er zijn meer nieuwe namen. Zoals Mandy Kreuzen en Fedor Cuppen uit Oosterbeek. Zij volgen de fractie al geruime tijd en brengen vanuit hun werk veel ervaring mee uit respectievelijk de zorg en het onderwijs. Uit Renkum ook een nieuwe naam: Peter Snapper.

Voorzitter Gineke van Dijk over de kandidatenlijst. ,,Het is mooi om te zien dat zoveel goede kandidaten zich hebben gemeld. De lijst is een goede combinatie van ervaring en vernieuwing. Extra mooi is dat we ook jongeren zoals Bente aan D66 hebben kunnen binden.''