• Jet Kooderings
  • Jet Kooderings

Nek-aan-nekrace bij verkiezing Burgerinitiatief van het Jaar

RENKUM Nog nooit was de verkiezing voor het beste Burgerinitiatief van het Jaar zo spannend als deze keer. Tot op de laatste dag was onzeker wie er zou winnen, want het was een nek-aan-nekrace tussen Volleybalvereniging Nuovo uit Doorwerth en Samen Werkt Oosterbeek. Met twee stemmen verschil werd Samen Werkt uiteindelijk de winnaar voor het organiseren van de 101 Talentenmarkt, waar meer dan 450 belangstellenden op af kwamen. Het initiatief van Volleybalvereniging Nuovo voor een nieuw beachvolleybalveld op Sportpark De Bilderberg eindigde op de tweede plaats.

Jet Kooderings

Omdat D66 het belangrijk vindt om aandacht te schenken aan de vele initiatieven van burgers en verenigingen die er in onze gemeente zijn, werd voor de zevende keer de verkiezing gehouden voor het beste Burgerinitiatief van het Jaar. Daarvoor waren negen burgerinitiatieven genomineerd, waarop via de site van D66 Renkum kon worden gestemd. Zaterdag werd bekend gemaakt wie de prijs, die altijd rond Valentijnsdag wordt uitgereikt, mee naar huis mocht nemen. ,,We hebben goud in handen met al jullie burgerinitiatieven, jullie zijn 'out of the box' denkers en zetten je schouders er onder. Dat moet beloond worden", aldus Danielle Bondt, raadslid van D66 Renkum, in een goed gevulde zaal van het Filmhuis van Oosterbeek.

Alle genomineerden waren aanwezig en iedereen kreeg bloemen en daarnaast de gelegenheid om iets te vertellen over hun initiatief. Als blijk van waardering was er voor iedereen ook een zeer origineel en pakkend gedicht van Dorpsdichter Bianca Hendriks. Voor Samen Werkt Oosterbeek kwam de overwinning echt onverwacht. ,,Maar het is een bevestiging dat we het goed hebben gedaan", aldus Maryse Kusse, die samen met vijftien medewerkers de 101 Talentenjacht heeft georganiseerd. De overige genomineerden waren: Mieke Niemeijer voor de organisatie van een curiosamarkt en veiling ten bate van Stichting Vluchteling. Met de opbrengst van 4800 euro een groot succes. Werkgroep Boomgaard Wijnand van Arnhemweg, Restauratie Gedenknaald en Pergola op de Hemelse Berg, Renkum Leeft, Tuin bij de Beethovenflat in Doorwerth, Zes Dorpen Schoon en Moes- en doetuin in het park achter Verburgt Molhuysen Staete.