• Wils Kloos, Bianca Hendriks, Hanneke Strijbosch, Marjolein Koot, Hanneke Obers, Hans Prenger, Engel-Tjenk Vos, Remi Viellevoye.

    Henk Moll

Negentiende Kunstroute van start op 2 en 3 juni

RENKUM Op 2 en 3 juni vindt de negentiende Kunstroute plaats in de gemeente Renkum, georganiseerd door de stichting Kunst in de Zes Dorpen. Deze pre-jubileumeditie belooft een bijzondere Kunstroute te worden.

De Kunstroute staat open voor alle kunstenaars die woonachtig zijn in de gemeente Renkum of in deze gemeente een atelier hebben. Kunstenaars die willen deelnemen aan de Kunstroute kunnen zich hiervoor inschrijven tot 26 januari.

De aanmelding is individueel. Om de kwaliteit van de Kunstroute te waarborgen, heeft de stichting Kunst in de zes Dorpen een selectiecommissie aangesteld, bestaande uit drie externe adviseurs van buiten de gemeente Renkum. De selectiecommissie adviseert het bestuur ten aanzien van de deelname en beoordeelt alle aanmeldingen. Kunstenaars die zich willen aanmelden voor de Kunstroute kunnen op de site van de Kunstroute informatie vinden over de aanmeldprocedure.

AFFICHEWEDSTRIJD Daarnaast vindt traditiegetrouw ook dit jaar de affichewedstrijd plaats. Voor het pr-materiaal ten behoeve van de Kunstroute, zoals straatposters en routekaarten, wil het bestuur een aantrekkelijk ontwerp van een kunstenaar uit de gemeente gebruiken.

KINDERKUNSTPROJECT Het thema van het kinderkunstproject is duurzame kunst. Dit thema zal ook tot uiting komen tijdens de kunstprojecten die de Kunstroute op scholen organiseert in de gemeente Renkum.

Meer informatie over de affichewedstrijd en de aanmeldprocedure is te vinden op www.kunstroute-renkum.nl.