Natuurfilm WAD gemonteerd op campus WUR

EDE De natuurfilm WAD van Ruben Smit draait in Gelderland komende week onder andere in Wageningen. De eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied is gemonteerd en geëdit in de studio van Ruben Smit Productions op de campus van de WUR in Wageningen.

'WAD, overleven op de grens van water en land' brengt de kijker het Waddengebied zoals nog nooit eerder vertoond, van de microscopisch kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Met de nieuwste apparatuur en filmtechnieken hebben de makers de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven weten te vangen.

GELUID Dat komt samen met het geluid, dat de kijker letterlijk meeneemt onder het ijs, in het zand en op het wad. De muziek is speciaal gecomponeerd voor de film en tijdens de montage. Daarbij werd nauw samengewerkt met een groot aantal Nederlandse topmuzikanten zoals Nynke Laverman, Lavinia Meijer, Martin Fondse, Sytze Pruiksma en Sofia Dragt.

RAUW EN PUUR Ruben Smit, ecoloog en natuurfilmer: ,,Het Waddengebied verdiende al jaren een echte, goede natuurfilm. Al vóór De Nieuwe Wildernis liep ik met het idee om deze film te maken. Het Waddengebied is rauw en puur – in al haar schoonheid. Soms moesten we wel drie keer terug voor dat ene mooie shot, waarvan we wisten dat het er was, maar ook dat het vreselijk moeilijk was om het te maken. Maar als het er dan is, dat is zo gaaf. Mijn doel is om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookje, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur." 

Bron video: WAD