• Pixabay

Gemeente Renkum organiseert informatieavonden voor 'afkoppelbrigade'

RENKUM De gemeente Renkum wil samen met buurtgenoten een project starten om zoveel mogelijk inwoners te helpen om hun regenpijpen af te koppelen. Dit zijn de zogenaamde afkoppelbrigades. ,,Na een bui komt ons regenwater in het rioolstelsel terecht. Terwijl wij het beter in onze zandgrond kunnen laten wegzakken of hergebruiken", aldus afkoppelcoaches Lanny Olie en Renée Kleijn.

Volgens de coaches zien veel inwoners het afkoppelen van regenwater wel zitten. ,,Ze weten alleen niet altijd hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Buurtgenoten vormen samen een afkoppelbrigade en helpen anderen met het afkoppelen van de regenpijp en het aansluiten van een regenton. Het kost niet veel tijd, bewoners besparen veel (regen)water en het is nog gezellig ook."

BELANG De gemeente organiseert daarom drie informatieavonden met een presentatie over het belang van afkoppelen. Deelnemers van de afkoppelbrigade krijgen in november een workshop 'regenwater afkoppelen' aangeboden, waarin zaken aan bod komen, zoals: Hoe sluit ik een regenton aan? Hoe kan ik eenvoudig afkoppelen? Hoe krijg ik buurtbewoners enthousiast?

BIJEENKOMSTEN De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 2 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in de Ontmoetingskerk in Doorwerth. Daarna is er een informatieavond op zaterdag 5 oktober van 13.00 tot 15.00 uur in het informatiecentrum Renkums Beekdal. De laatste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in de Kreek in Oosterbeek. 

Aanmeldingen kunnen worden doorgegeven aan een van de afkoppelcoaches, Lanny Olie (06-58076183) of Renée Kleijn (06-48518893). Meer informatie is te vinden op nlgaat.nu