• Sander Eggen en Ines van Deursen.

    Niels Mulder

Muzikale huiskamer in Heelsum

HEELSUM De huiskamer van Ines van Deursen en Sander Eggen uit Heelsum krijgt heel wat muziek te verduren. Wekelijks repeteren ze met bandjes en muziekformaties in hun woonkamer. Op 13 en 14 januari spelen ze allebei met een eigen project in het Filmhuis in Oosterbeek.

Ines is van huis uit muziekdocent en speelt, naast haar werk bij de KLM, contrabas en basgitaar in diverse bands. Sander heeft een gitaarlespraktijk in Heelsum en is hiernaast actief als uitvoerend musicus. Ze spelen al jaren op diverse podia in binnen- en buitenland.

DAMESTRIO Eén van de bands van Ines, Dolly I beg your pardon genaamd, vierde onlangs haar tienjarig jubileum. Dit damestrio deelt een grote liefde voor Amerikaanse akoestische muziek als bluegrass en country. Ze begeleiden zichzelf op gitaar, mandoline, banjo, contrabas en ukelele. Ines: „Ik heb Corina en Mariska, mijn twee bandvriendinnen, tien jaar geleden ontmoet . Het klikte direct en we hebben besloten om samen een damestrio op te richten met de Dixy chicks als inspiratie. Mijn muzikale hoogtepunten waren een aantal concerten op een groot festival in Servië en optredens in de voorprogramma's van onder andere Rowan Heze en Israel Nash."

THEATERPROGRAMMA Sander heeft zich na zijn studie jazzgitaar aan het conservatorium verdiept in de Braziliaanse muziek. Afgelopen jaar is hij druk geweest om met zangeres Annelore Horn en saxofonist Patrieck Bonnet een theaterprogramma te ontwikkelen rondom de bossa-nova artiesten Stan Getz en Joao Gilberto. Sander: „We merken dat veel mensen deze muziek nog kennen van vroeger. Iedereen kent The girl from Ipanema, maar er is meer mooie muziek die het verdient een keer aandacht te krijgen in een theatersetting."

SAMEN Naast hun eigen projecten staan Ines en Sander ook regelmatig samen op het podium. „Samen met je partner op het podium staan is heel bijzonder. Omdat je elkaar goed kent, voel je ook muzikaal goed aan wat er gaat gebeuren. Samen een paar keer per maand de auto inladen en 's avonds weer uitladen hoort daar ook bij, helaas."

FILMHUIS Op zaterdagavond 13 januari speelt Ines met haar band Dolly I beg your pardon haar tienjarig jubileum concert. Zondagmiddag 14 januari speelt Sander met het Getz/Gilberto project een muzikaal eerbetoon aan de bossa-nova artiesen Getz en Gilberto. Beide optredens zijn in Het Filmhuis in Oosterbeek.