• Jörgen Raymann als de spil in de voorstelling.

    Eigen foto

Multimediaal theaterspektakel met Jörgen Raymann

WAGENINGEN Met Jörgen Raymann beleven we de schoonheid van de aarde door de ogen van astronaut Wubbo Ockels. Vol humor en hits van Michael Jackson en David Bowie, met de geweldige zang van Bert Heerink en elfkoppige liveband. Boordevol unieke beelden en indrukwekkende effecten. Vrijdag 4 januari te zien in Theater Junushoff. 

Wubbo Ockels, Nederlands eerste ruimtevaarder, wilde de aarde redden. Hij was een man met een missie: mensen confronteren met de wijze waarop zij de aarde uitputten. Wubbo overleed in 2014. Jörgen Raymann is de spil in een show rond een van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden: Wubbo Ockels. Via een enorm videodecor beleef je op vrijdag 4 januari in Theater Junushoff de lancering van de Space Shuttle en de beelden die de astronaut vanuit de ruimte schoot, daar waar zijn passie om de wereld te redden ontstond. Zijn uitvindingen, vooruitstrevende ideeën en de energie waarmee hij talloze mensen inspireerde. Met ingrediënten als humor, indrukwekkende beelden, effecten, een liveband en zang van Bert Heerink (Vandenberg) worden het leven en de dromen van Ockels geëerd en maken deze voorstelling onvergetelijk. Het waren zo ongeveer Wubbo Ockels laatste woorden: "Save the earth." Deze indrukwekkende tekst is dé inspiratiebron en titel geworden voor een theaterproductie, waarin de visie en het leven van Ockels centraal staan. 

Wubbo's weduwe Joos Ockels over 'Save the Earth': "Een theatershow ter ere van Wubbo, het kan niet beter. Want hij hield van muziek maar wist ook: als je mensen echt wilt raken moet het niet alleen met feiten en cijfers, maar met emotie."

'Wubbo's last words: Save the Earth' is een twee uur durend multimediaspektakel, dat jong en oud zal aanspreken door de humor, indrukwekkende beelden en nieuwe meeslepende composities, aangevuld met songs van onder meer Michael Jackson, David Bowie, John Farnham en Pink Floyd. Samen gaan we ons leven nog een stukje mooier maken.