• Vilente

Multiculturele Burendag bij Pieter Pauw in Wageningen

WAGNINGEN Woonzorgcentrum Pieter Pauw geeft de komende Burendag een multicultureel tintje. De medewerkers van het woonzorgcentrum hebben de samenwerking gezocht met Vluchtelingenwerk en Solidez. ,,Zaterdagmiddag 24 september wordt het dan ook een gezellige boel", vertelt Greetje Smid, medewerker van Pieter Pauw. ,,We hopen dat er veel buren en andere mensen langskomen die mee willen doen aan de leuke activiteiten, komen proeven van het lekkere eten of gewoon een kopje koffie komen drinken. Iedereen is tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom."

Een aantal vrouwelijke vluchtelingen biedt verwen-activiteiten aan de bewoners, hun familie, buurtbewoners en andere mensen die dat leuk vinden. Zij verzorgen nagels en make-up, versieren handen met henna en schenken exotische thee. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding van Afrikaans eten of van poffertjes genieten en er zijn pinatas te koop, gevuld met zoetigheid en cadeautjes. Muzikale omlijsting is er in de vorm van internationale en Nederlandse live muziek.

,,Deze vrouwen komen uit alle delen van de wereld, van Congo tot Afghanistan. De meeste van hen wonen al een tijdje in Wageningen." Greetje legt uit dat de vrouwen graag meer willen participeren in de samenleving door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of door werkervaring op te doen. ,,Erg fijn dat zij op Burendag juist bij ons komen om de ouderen in de watten te leggen." Solidez helpt de vrouwelijke vluchtelingen en migranten op weg met een empowerment-training, zodat ze hun talenten ontdekken en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. Vluchtelingenwerk ondersteunt hen daar verder bij.

De toegang is gratis. Het adres van Pieter Pauw is Costerweg 75, Wageningen.