• Rindert Keestra
  • Aristakes Jessayan liet het publiek maar liefst drie uur genieten van zijn zang en pianospel.

    Rindert Keestra

Moederdagconcert in de Concertzaal

OOSTERBEEK Het was een feestelijke zondagmiddag in de Concertzaal . Ter gelegenheid van Moederdag vond hier een optreden plaats van pianist Aristakes Jessayan, die bekend staat als een van de beste entertainers in Nederland. Hij liet het publiek maar liefst drie uur genieten van zijn zang, begeleid door hemzelf.

Maria Koster

Aristakes is geboren in Athene en als 3-jarige kleuter kwam hij met zijn van oorsprong Armeense ouders naar Nederland. Op 7-jarige leeftijd begon hij met pianolessen. Vanaf 1974 treedt hij op als pianist/zanger tijdens feesten/partijen in Nederland en ver daarbuiten. Zijn eerste single 'Sentimental Song' was zelfs AVRO'Radio en TV-tip.

Hij werd in 2016 gekozen tot de beste stationspianist van Nederland. De prijs bestond uit een rondgang langs alle stations waar een piano staat. Dit jaar is hij gestart met een eigen muziek- en theatershow 'Romantic Ballads, unplugged'. Ook is het nieuwe gelijknamige album uitgekomen.'Mooie liedjes, melodietjes, symfonietjes' is het beginlied en het komt aan het einde weer terug. Op enthousiaste wijze leidt hij ieder lied in met een 'voorwoord'. Het licht in de zaal is getemperd, de sfeer is er.

FLITSEND SPEL Af en toe komen er bekende melodieën voorbij, die hij bewerkt heeft in een flitsend pianospel. „Het zijn melodietjes, die in mij wonen en ik bewerk ze dan, die vrijheid heb ik", zegt Aris. Deze naam wordt door zijn vrienden genoemd, een afkorting van zijn officiële naam. Na de geanimeerde pauze vervolgt de pianist zijn programma. Hij stimuleert de bezoekers om mee te zingen bij bekende songs, zoals bij een liedje van Frans Halsema en 'I believe in 'Yesterday', van The Beatles. 'Later is te laat' en 'Je hebt de lente is je hart, ik zie de zon in je haar', het is muziek waar je vrolijk van wordt. Soms wat filosofisch en wat vermanend: 'Later is te laat, doe het nu'. „Nog één liedje'', lacht hij, maar het worden er nog meer. Hij weet niet van ophouden, maar dat vindt het publiek niet erg.