• Spectrum

MFC Doelum in finale verkiezing Dorpshuis van het Jaar

RENKUM MFC Doelum is een van de finalisten in de verkiezing Dorpshuis van het Jaar 2019. Nog vijf andere buurthuizen uit de provincie maken kans op de titel.

Voor het derde jaar op rij wordt hét Dorpshuis van het Jaar gezocht. Net als in voorgaande jaren strijden in 2019 zes dorpshuizen om de prestigieuze titel. Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel ontmoetingsplekken aangemeld. De wedstrijd mag dan Dorpshuis van het Jaar heten, maar alle ontmoetingsplekken in Gelderland – zowel in stad als dorp – konden zich aanmelden.

FINALISTEN De jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en de zes finalisten geselecteerd. Naast MFC Doelum in Renkum zijn dat 't Dorpshuus in IJzerlo, Dorpsaccommodatie Rietmolen, Buurthuis 't Huukske in Arnhem, het Stadshuus in Lochem en MFC de Steen in Heerewaarden.

OP TV Angelique Krüger van Omroep Gelderland doet wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens zeven afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2019. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

De verkiezing is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en Provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK), Plattelands Jongeren Gelderland (PJG), Spectrum partner met elan en Zorgbelang Inclusief. Samen zetten zij zich in voor de leefbaarheid van Gelderland.