• Op het Raadhuisplein in Oosterbeek mag nu nog gratis worden geparkeerd.

    Bert Oostrik

Massaal verzet tegen parkeermeters

RENKUM Gratis parkeren in de centra van Oosterbeek, Renkum en Doorwerth dreigt snel tot het verleden te behoren. De blauwe parkeerschijf lijkt er z'n langste tijd te hebben gehad. Er komen dan parkeermeters in de drie dorpen.  Het college van Burgemeester en Wethouders neemt hierover dinsdag 25 juni een besluit, waarna ook de gemeenteraad zich nog moet uitspreken.

Pieter Ploeg

De lokale fractie van de VVD hoopt via een massaal ondertekende petitie steun bij andere partijen te krijgen om een dreigende definitieve invoering tegen te houden en doet op de facebook bij 'wat is er te doen in Oosterbeek' een dringende oproep om de plaatsing van parkeermeters te voorkomen. Meteen nadat er melding van was gemaakt, stroomden de steunbetuigingen binnen.

De liberalen vrezen dat betaald parkeren in de drie centra van de grootste Renkumse dorpen de nekslag betekent voor veel winkeliers. ,,Het is logisch dat die gebieden wel heel erg kwetsbaar worden en nog minder bezoekers zullen trekken. ,,Bovendien", zo stellen de liberalen, ,,wordt in het voorstel de dreigende parkeeroverlast zwaar onderschat."