• Else Hultink

Massaal eerbetoon aan Daan Kauffeld

OOSTERBEEK Enkele honderden belangstellenden hebben afgelopen vrijdag de uitvaart bijgewoond van de plotseling overleden Daan Kauffeld. Vanwege de massale opkomst bij het eerbetoon aan de Oosterbeekse hockeyer moesten veel van de naar schatting vierhonderd aanwezigen de afscheidsdienst in een tweede zaal op tv-schermen volgen.

Pieter Ploeg

Het waren niet alleen familieleden en vrienden die de 29-jarige Oosterbeker zo de laatste eer bewezen, onder hen waren ook veel leden van hockeyclub MHCO en oud klas- en studie-genoten. De reusachtige opkomst op begraafplaats Moscowa illustreerde volgens zijn oudere broer Boudewijn hoe enorm geliefd de 29-jarige Kauffeld was.

AORTA Zoals Hoog en Laag vorige week schreef, verkeert de Oosterbeekse hockeyclub in diepe rouw sinds de dood van de eerste elftal-speler, die afgelopen zaterdag dertig jaar zou zijn geworden. Maar zover heeft het niet mogen komen, want anderhalve week geleden scheurde zijn aorta, waarna een huisgenoot hem levenloos in zijn woning aantrof. Aanvankelijk werd rekening gehouden met de mogelijkheid dat hartfalen de doodsoorzaak was, maar tijdens de crematie werd benadrukt dat deze plotselinge dood niet te voorkomen is geweest.

Muzikaal werd de uitvaartdienst omlijst met Daan's favoriete nummer 'The Redemption Song' van Bob Marley en een akoestisch optreden van Fado-zangeres Hendriktje Ruiter; een tante van Daan die zichzelf op gitaar begeleidde en het nummer 'Lost' van Anouk zong.

INTENS LIEF ,,Je was altijd te laat, maar nu veel te vroeg", zei een spreker. Behalve Daans broers Boudewijn en Robert, spraken ook Robert Lifman van MHCO en vrienden Tjeu Marijnissen, Wouter Pauli, Stas Kokke, Daan Gerritsen en Luuk Vogel. Uit die toespraken werd duidelijk dat Daan Kauffeld vooral een 'goed en intens lief mens' was. ,,Ook al had hij een uitgesproken mening, men zou wensen dat iedereen was zoals hij", was volgens vriend Delain Soeterbroek nog zo'n treffende typering ,,waarin mensen die hem écht hebben gekend, zich kunnen vinden."