• Rechtbank

Man moet naar gevangenis voor verkrachten echtgenote

WAGENINGEN De rechtbank Gelderland heeft een 38-jarige man uit Wageningen veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting van zijn vrouw, bedreiging met de dood en mishandeling. Ook moet de man zijn vrouw 5.624 euro aan schadevergoeding betalen.

Volgens de rechtbank kwam de man over een periode van 21 maanden vaak dronken thuis waarna hij de vrouw verkrachtte. Ook heeft de man zijn vrouw herhaaldelijk mishandeld en met de dood bedreigd en dreigde hij ook de kinderen wat aan te doen. De oudste zoon heeft sommige bedreigingen gehoord en is daardoor heel bang geweest. De vrouw is inmiddels met de kinderen het huis uitgevlucht en het stel ligt in echtscheiding.

De man ontkende de tenlasteleggingen allemaal. Volgens hem is er sprake van onvoldoende bewijs. Bovendien zo verklaarde hij, waren hij en de vrouw getrouwd en binnen het huwelijk kun je niet verkracht worden. Maar de rechtbank oordeelde anders en acht alles 'wettig en overtuigend bewezen' en veroordeelde de man. De straf was lager dan de eis van 2,5 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank vindt namelijk dat een voorwaardelijke straf in dit geval geen meerwaarde heeft.