• Pixabay

Gemeente Wageningen: meld discriminatie op werkvloer

WAGENINGEN Gemeente Wageningen roept vrouwen zich te melden bij onterechte afwijzing op werkgebied wegens zwangerschap of bij andere vormen van discriminatie. 

,,Sanne werd afgewezen voor een nieuwe functie nadat de manager hoorde dat ze zwanger was'', zo begint de Gemeente Wageningen haar bericht. Komt deze situatie bekend voor, dan roept de gemeente op om contact op te nemen met Meldpunt Discriminatie en Pesten (MDP). Bij melding kan er gekeken worden welke hulp mogelijk is, stelt MDP: ,,Door naar uw verhaal te luisteren, kijken wij mee naar de ontstane situatie.'' 

MELDINGEN In 2017 werden er 333 zaken van discriminatie geregistreerd en behandeld door het Meldpunt. De eerste stap na melding is het bespreekbaar maken van de situatie tussen partijen. Dat draagt vervolgens bij aan een herstel van verhoudingen. Bemiddelingstrajecten worden vaak naar tevredenheid afgehandeld. Een gevoel van erkenning bij melders is tevens evident.

Het meldpunt is er niet enkel voor zwangere vrouwen, maar voor elk soort discriminatie in de Nederlandse samenleving. Meldpunt discriminatie en pesten is sinds 2010 werkzaam in de provincie Gelderland. Burgers en professionals kunnen sindsdien bij het Meldpunt terecht voor bijstand en advies bij discriminatie, (weg-)pesten en uitsluiting. Daarnaast zorgt de organisatie voor preventie, bewustwording en het leren herkennen en aanpakken van voorvallen. 

Voor meer informatie of het maken van een melding zie: www.discriminatiemelden.nl of bel 026-3772333.