Live Opera's in het Heerenstraat Theater

WAGENINGEN In de maanden juni en juli vertonen vertoont het Heerenstraat Theater drie prachtige live opera's. Van titels als La Bohème, Carmen en Wilhelm Tell gaat het hart van de operafan harder kloppen. Het is een noviteit dat het filmtheater voor het eerst een opera vertoont van The English National Opera. Deze overbuurman van het prestigieuze Royal Opera House staat bekend om zijn modernere uitvoeringen. 

LA BOHÈME De meest populaire opera aller tijden keert terug in een zeer geliefde enscenering van The Royal Opera House. Sinds de openingsavond van Puccini's La Bohème in 1974 is deze enscenering regelmatig nieuw leven ingeblazen en het is nu voor de laatste keer te zien. Een aantal van de grootste hedendaagse operasterren komt terug om afscheid te nemen van deze sublieme enscenering, met niemand minder dan Anna Netrebko als Mimì. Te zien: 10 juni, 20.15 uur.

CARMEN De operabezoeker wordt meegenomen naar The English National Opera. Zij voeren in het London Coliseum in Covent Garden de opera Carmen op. Het betreft een moderne, Engelstalig gezongen uitvoering van het Bizet's meesterwerk. Te zien: 1 juli 20.30 uur.

WILHELM TELL Openend met de spannendste van alle ouvertures, staat Rossini's laatste opera aan de basis van de Franse Grand Opéra die tijdens de negentiende eeuw de Europese podia heeft gedomineerd. Het thema van de opera is vrijheid. De meest beroemde scene uit de opera is die waarin Tell een appel van het hoofd van zijn zoon schiet, een heldendaad die zijn landgenoten inspireert en aanzet tot opstand. Rossini's partituur is subliem; het is beladen met prachtige aria's, koren en ensembles. Te zien 5 juli, 15,45 uur.

Kaarten voor live opera's kosten 22,50 euro per stuk, inclusief een hapje en drankje in de pauze. Kijk voor meer informatie op www.heerenstraattheater.nl