• Alice Pennefather

Live Ballet opent nieuw seizoen Royal Opera House in Heerenstraat Theater

WAGENINGEN Het live opera- en balletseizoen 2018/2019 van The Royal Opera House gaat op maandag 15 oktober van start in het Heerenstraat Theater met het indringende ballet Mayerling. Deze intense productie van The Royal Ballet toont alle glamour van het Oostenrijks-Hongaarse hof en drijft de dansers tot het uiterste van hun technische en emotionele kunnen. Het Wageningse filmtheater vertoont het live ballet in high-definition beeld en kristalhelder geluid waardoor bezoekers compleet worden ondergedompeld in de sfeer van The Royal Opera House.

Choreograaf Kenneth MacMillan brengt het 19e-eeuwse Europa tot leven met deze emotionele productie. Het publiek beleeft een bijzondere ervaring dankzij de dramatische, pakkende scènes die vele conventies en grenzen van het klassieke ballet verleggen.

Het Royal Opera House seizoen van 2018/2019 brengt onder andere de klassieker The Nutcracker en wereldberoemde operasterren, zoals Michael Fabiano, Jonas Kaufmann, Anna Netrebko en de Nederlandse Eva-Maria Westbroek. Naast de live voorstellingen vertoont het Heerenstraat Theater ook exclusieve kijkjes achter de schermen en interviews met de ballet-en operasterren.

Aanvang 20.15 uur. Ticketprijs inclusief een hapje en drankje € 24,50. Online tickets kosten € 1,- minder. Meer info: www.heerenstraattheater.nl/royaloperahouse