• Tristram Kenton

Live ballet in Heerenstraat Theater

WAGENINGEN Balletliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Heerenstraat Theater op dinsdag 13 november. Het Wageningse filmtheater vertoont La Bayadère, uitgevoerd door het dansgezelschap van The Royal Ballet, rechtstreeks vanuit The Royal Opera House in Londen. Door het high-definition beeld en kristalhelder geluid worden bezoekers compleet ondergedompeld in de sfeer van het Engelse theater.

Marius Petipa's legendarische sprookje, gesitueerd in India, verhaalt van een tempeldanseres en de prins die háár liefheeft maar trouwt met een ander. Een van de hoogtepunten voor het corps de ballet is de beroemde, maanverlichte 'witte akte' – Het rijk der schimmen – waarin de verloren liefde van de prins in vele gedaanten zijn geest belaagt.

De choreografie geeft niet alleen de twee concurrerende ballerina's alle ruimte om te schitteren, maar laat in een opzienbarende solo ook een bronzen afgodsbeeld tot leven komen. De klankrijkdom en sfeer van Minkus' muziek sluiten perfect aan bij de elegante precisie van de klassieke choreografie en het drama van het verhaal.

Het live ballet wordt vertoond op de begane grond in zaal 1. Aanvang 20:10 uur. Kaarten zijn inclusief een hapje en een drankje en kosten € 24,50. Kaarten online zijn € 1 lager in prijs dan aan de kassa. Met een Cinevillepas kost een kaartje € 16,50. Meer informatie op www.heerenstraattheater.nl.