Live ballet en opera in het Heerenstraat Theater

WAGENINGEN Het Heerenstraat Theater vertoont binnenkort live ballet en opera van wereldniveau. Op 26 januari is Rhapsody/Two Pigeons te zien. Dezedubbele Frederick Ashton voorstelling opent met zijn enscenering van Rachmaninov's Rhapsody op een thema van Paganini, waarbij het donkere en turbulente karakter van de muziek hem inspireerde tot één van zijn meest opwindende choreografieën. Dit ballet vormt het hoogtepunt van Ashtons romantische stijl. De tweede helft van het programma toont Ashtons delicate, misleidend komische The Two Pigeons, een zelden uitgevoerd stuk, maar een ware traktatie voor balletfans over de gehele wereld. Aanvang 20.15 uur.

Op 4 februari is La Traviata te zien. La Traviata wordt beschouwd als één van Verdi's beste opera's en Richard Eyre's traditionele bewerking is één van The Royal Opera's populairste producties. De opera vertelt het verhaal van de Parijse courtisane Violetta Valéry, één der grootste operaheldinnen, gebaseerd op het waargebeurde leven van courtisane Marie Duplessis, die in 1847 stierf op slechts 23-jarige leeftijd. Violetta wordt vertolkt door de Russische sopraan Venera Gimadieva. Aanvang: 19.45 uur.

Kaartprijs (inclusief een hapje en een drankje): € 23,50 per persoon. Cinevillepashouders betalen slechts € 16,75 per ticket. Meer info: www.heerenstraattheater.nl.