• Heerenstraat Theater

Live Ballet De Notenkraker in het Heerenstraat Theater

WAGENINGEN De feestdagen zijn niet hetzelfde zonder het ballet De Notenkraker. In het Heerenstraat Theater is op dinsdag 5 december om 20.15 uur voor balletfans het 'heerlijke avondje gekomen' bij de uitvoering van The Royal Ballet dat live vanuit Londen vertoond wordt.

Door het high-definition beeld en kristalhelder geluid worden de bezoekers tijdens de vertoning compleet ondergedompeld in de sfeer van het Royal Opera House.

Het ballet vertelt het verhaal van de jonge Clara die op kerstavond stiekem naar beneden sluipt om te gaan spelen met haar mooiste cadeau: een notenkrakerpop. Maar de mysterieuze tovenaar Drosselmeijer wacht haar op en neemt haar mee op een magisch avontuur. Nadat de muizenkoning is verslagen, reizen de notenkraker en Clara door het Land van Sneeuw naar Snoepjesland, waar de Suikerboonfee hen trakteert op een paar schitterende dansen. Eenmaal thuis denkt Clara dat ze gedroomd heeft - maar herkent ze dan de neef van Drosselmeijer niet?

Peter Wrights welhaast ultieme productie voor The Royal Ballet is een van de langstlopende en meest betoverende versies van The Nutcracker. Met zijn feestelijke historische setting, dansende sneeuwvlokjes en magische enscenering is Lev Ivanovs ballet uit 1892 het volmaakte kerstamusement geworden. Niet voor niets heeft Tsjaikovski's verrukkelijke muziek voor dit ballet in zeer brede kring bekendheid verworven.

Toegang: 23,50 euro (inclusief hapje en drankje in de pauze). Meer info: www.heerenstraattheater.nl.