• Ross Halfin

Laatste optreden Black Sabbath in Heerenstraat

WAGENINGEN Jonge én oude fans van stevige gitaarmuziek kunnen op vrijdag 29 september hun hart ophalen in het Heerenstraat Theater bij de laatste rockshow van de grootste metalband aller tijden: Black Sabbath. De concertfilm van de rockformatie met legendarische frontman Ozzy Osbourne is opgenomen in hoge 4k resolutie en high definition-geluid waardoor bezoekers totaal worden ondergedompeld in de sfeer van het concert.

De band beklom op 4 februari 2017 voor de laatste keer het podium in Birmingham, de stad waar het allemaal begon voor hen, om er hun 81e concert van The End tour te spelen. En daarmee viel het doek voor een carrière die bijna een halve eeuw duurde.

De uitverkochte show was het hoogtepunt van een tour waarin ze voor meer dan een miljoen fans over de hele wereld speelden. Sinds hun debuut in 1968 maakten ze een sound die de basis zou worden voor de heavy metal en die groepen van over de hele wereld zou beïnvloeden. Een invloed die zich tot op vandaag nog laat gelden.

The End of The End is het verhaal van dat laatste, emotioneel beladen concert. Fans worden letterlijk ondergedompeld in het hart van de actie en volgen de band vanaf de eerste rij terwijl ze al hun hits spelen, van Paranoid tot War Pigs. Deze film biedt tevens een intieme inkijk in de relaties en het geplaag binnen de groep, waarbij Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler herinneringen ophalen.

Kaarten: 12,50 euro..Aanvang 20:30 uur. Meer info: www.heerenstraattheater.nl.