• Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Schrijver Jelmer Jepsen debuteert met jeugdroman

WAGENINGEN Schrijver Jelmer Jepsen heeft zijn eerste jeugdboek geschreven. De roman met de titel 'Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind' verschijnt op 30 augustus. Jepsen is geboren en getogen in Wageningen en woont nu in Bennekom.

'Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind' gaat over de 11-jarige Sam die op een boerderij woont en gaat stuntvloggen. Sam woont met zijn grote broer en ouders op een boerderij. De zomervakantie is aangebroken, maar Sam ziet er als een berg tegen op. Andere klasgenootjes vertrekken naar Spanje of Italië, maar omdat Sams vader boer is, gaan ze eigenlijk nooit weg. Grote Verveling ligt dus ook dit jaar weer op de loer. Dan krijgt Sam van zijn ouders een camera. Eindelijk, nu kan hij net als iedereen gaan vloggen. Maar filmen is één ding, veel likes krijgen is een tweede. Daar weet Sam wel raad op: stuntvlogs maken...

Jelmer Jepsen (1976) schreef eerder drie romans voor volwassenen. Na zijn studie Communicatiewetenschappen schreef hij onder andere voor Volkskrant Magazine en De Morgen. De avonturen van stuntvlogger Sam is zijn jeugddebuut. De wolf van Weverseind is het eerste deel van deze serie met illustraties van striptekenaar Wilbert van der Steen.

'Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind' bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. ISBN 978 90 245 8572 4. Leeftijd: 10+.