• Feike Klomp Tekst

Kringloopwinkel Renkum maakt doorstart met verhuizing

RENKUM Kringloopwinkel Jan Splinter verhuist rond begin mei naar de Dorpsstraat 87 in Renkum. De stichting betrekt het leegstaande pand van Scapino en verlaat daarmee het huidige pand aan de Europalaan.

Feike Klomp

Hiermee maakt de stichting niet alleen een doorstart, het beëindigt ook een voortdurende discussie over openingstijden. Van de gemeente Renkum mocht Stichting Jan Splinter Renkum maar drie dagen open zijn, terwijl de stichting liever zes dagen per week de deuren wilde openen.

DROOM ,,Voor ons is een droom werkelijkheid geworden", legt voorzitter Marion Harbers in het enorme winkelpand uit. ,,Doordat de bestemming op de huidige locatie geen ruimte geeft voor doorgroei, en wij klem kwamen te zitten met de kleine winkel en de beperkte openingstijden, nam de druk om te verhuizen toe. We kwamen in gesprek met de pandeigenaar en dat gaf ons een prettig gevoel. Sterker, het zette alles sneller in werking. Juist dit pand biedt de mogelijkheden die nodig zijn voor een kringloopwinkel die past bij deze tijd. Een groot winkeloppervlak, een berging voor seizoenartikelen en een ingang die de gehele dag te bereiken is. Tel daar de zeer praktische laad- en losplaats aan de Achterdorpsstraat bij op, en de keuze was snel gemaakt."

Nu is er voorlopig veel werk aan de winkel. Het team van tien vrijwilligers wacht een mega-operatie om alles naar de Dorpsstraat over te verhuizen. Harbers: ,,Om de verhuizing soepel te laten verlopen zoeken wij vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen willen steken."

VRIJWILLIGERS In ieder geval kan Kringloopwinkel Jan Splinter Renkum nog wel vrijwilligers gebruiken om de winkel straks te bemensen, benadrukt Harbers. ,,We zijn even gestopt met de inname, in verband met de verhuizing. Wij kijken uit naar een Renkumse kringloopwinkel 2.0 díe zes dagen per week open is, want de vraag is groot. Het publiek komt overal vandaan, en dat zegt veel." Cup Harbers: ,,Wij noemen onze plek nu al de 'HAK-hoek'. Hema, Albert Heijn en de Kringloopwinkel als trekkers vlak bij elkaar."