• Jeugdwerker Kevin Moorees organiseert weer het Kinderdorp, en wil veel kinderen een leuke week bezorgen

    Feike Klomp Tekst

Kinderdorp Renkum zoekt hulp

HEELSUM Elk jaar is het weer een feestje voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar: Kinderdorp Renkum. Tijdens de vakantietijd mogen de kinderen hutten bouwen, toneel spelen, knutselen, spelletjes doen of muziek maken. Ook dit jaar komt er weer een Kinderdorp. Van 13 tot en met 17 augustus. The place to be: het Wilhelmina Sportpark. Jeugdwerker Kevin Moorees van Dynamo Jeugdwerk blikt alvast vooruit.

Feike Klomp

,,Ik werk al heel wat jaartjes mee aan het Kinderdorp. Voor de derde keer organiseer ik het helemaal zelf, vanuit Dynamo Jeugdwerk. Uiteraard met hulp van vele anderen. Het is erg leuk om te doen, maar er komt toch altijd weer veel bij kijken."

DANKBAAR WERK Vorig jaar deden er zo'n 140 kinderen mee, en dan zijn er veel vrijwilligers nodig. ,,In 2017 hielpen zo'n veertig mensen mee. Geen overbodige luxe want ze zijn overal nodig. Bij de kinderen zelf, bij de materialentent, de knutseltent, bij het schminken, maar ook om het eten en drinken te verzorgen." Wat Kevin altijd opvalt is dat het dankbaar werk is. ,,Ja, daar doen we het allemaal voor."

STICHTING Er zijn plannen om het Kinderdorp in de toekomst onder te brengen in een stichting. ,,Daar zijn we al langer mee bezig, ook voordat Dynamo Jeugdwerk in de gemeente Renkum aan de slag ging. Het zou mooi zijn als een stichting zich helemaal met het Kinderdorp gaat bezighouden. Daarmee houdt Dynamo Jeugdwerk meer de handen vrij voor de eigen kerntaken. Overigens zal Dynamo altijd een rol blijven spelen. Net als het Sport- en Beweegteam bijvoorbeeld, maar een losstaande stichting, compleet met bevlogen en enthousiaste vrijwilligers zou echt top zijn. We zitten daarmee nog in de ontdekkende fase, en we bekijken wie erbij betrokken kan worden."

JUNGLE Elk jaar heeft het Kinderdorp een thema. Dit jaar is dat 'jungle'. Dus dat wordt een coole week vol met dieren, bomen en warme belevenissen. Aan de aanwezige basismaterialen zal het niet liggen. Er zijn bergen hout, kilo's spijkers en vele liters verf, dus de kids kunnen hun gang gaan.

BENEFIETMIDDAG ,,We hebben een nieuwtje. Donderdagmiddag 16 augustus sluiten we de actieve week af met een benefietmiddag. Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom. Ouders, opa's, oma's, vrienden, bekenden en nieuwsgierigen. De kinderen laten dan zien wat ze allemaal gebouwd hebben.

Hij vervolgt: ,,Verder maken we er een gezellige middag van met muziek en een drankje. De vrijdag erna daarop gebruiken we om zelf de week af te sluiten en alles op te ruimen." Kinderen met een Gelrepas mogen gratis meedoen. ,,Maar ik benadruk: het Kinderdorp is voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar uit de gemeente Renkum. Ik kijk er al naar uit, en hoop dat vrijwilligers zich bij mij aanmelden."

Meer info: Kevin Moorees: tel. 06-23623314, mail naar k.moorees@dynamojeugdwerk.nl of kijk op: www.kinderdorprenkum.nl.