• Jet Kooderings
  • Jet Kooderings
  • Jet Kooderings
  • Monique van Ee Fotografie
  • Monique van Ee Fotografie
  • Monique van Ee Fotografie

'Jubileumjaar heeft dorpsgezindheid vergroot'

HEVEADORP Twee herauten te paard luidden zaterdagmiddag rond de klok van drie uur het dorpsfeest van Heveadorp in. Met een rondgang door de straten nodigden zij alle bewoners uit om naar het Heveaveld te komen, waar de festiviteiten plaatsvonden.

Jet Kooderings

Dit dorpsfeest was de afsluiting van het jubileumjaar waarin het 100-jarig bestaan van Heveadorp werd gevierd. Met activiteiten als de verkoop van Heveabier, een boekenmarkt en een wedstrijd 'Heel Hevea Bakt', een groots opgezette reünie, een wandeling met picknick en een enigszins modderig volleybaltoernooi mag van een geweldig jubileumjaar worden gesproken. ,,Het was een bewogen en druk jaar, waarin veel evenementen hebben plaatsgevonden. Die waren allemaal zeer geslaagd, hoewel we bij sommige activiteiten wat meer belangstelling hadden verwacht. Maar we kijken terug op een mooi jaar en zijn heel tevreden.

Als blijvend aandenken zijn er vier informatieborden geplaatst en een bankje", aldus Dick van den Berg, commissielid van de jubileumcommissie. Ook het dorpsfeest was zeer geanimeerd. Meteen na de rondgang van de herauten kwam jong en oud naar het Heveaveld, waar Circus Poehaa uit Arnhem acte de presence gaf. Met een mimevoorstelling waarbij het publiek zonder een woord te zeggen moeiteloos werd betrokken, stal Rene Hildesheim meteen de show.

Daarna mochten de kinderen tijdens de workshop 'Circus doe je zo' oefenen met bordjes draaien, ringen zwaaien, balanceren op een koord of lopen op een rol en voortbewegen op allerlei voertuigen met wielen. Na anderhalf uur volgde een voorstelling. De muziek van de Hevea Blues Band, de maaltijd voor alle aanwezigen en de vogelshow van De Valk Roofvogels uit Lunteren, vervolmaakten deze feestelijke bijeenkomst, waarbij heel veel Heveanen aanwezig waren. Met het optreden van Lang en Breed werd het feest 's avonds op passende wijze afgesloten. ,,Door dit jubileumjaar is de dorpsgezindheid vergroot en die willen we vasthouden. Daarom gaan we volgend jaar zeker een aantal activiteiten herhalen", geeft Dick van den Berg aan.