• Een swingend optreden afgelopen vrijdag van de Hermes House Band tijdens de 30ste Airborne Music Night.

    berrydereusfotografie.nl

Jubileumeditie Airborne Music Night druk bezocht

OOSTERBEEK Een feest van herkenning. Elk jaar is het weer raak in Eventtheater Concertzaal Oosterbeek. Dan staat de vrijdagavond voor de Airborne Wandeltocht helemaal in het teken van de Airborne Music Night. Dit jaar vond de AMN alweer voor de 30e keer plaats. Traditiegetrouw stond de Lionsclub Renkum Ostrabeke weer garant voor de organisatie.

Feike Klomp

Tegen een uurtje of 22.30 uur puilt de Concertzaal al helemaal uit. Terwijl de Oosterbeekse formatie Eastream buiten de sfeer erin brengt, trapt de tienkoppige Hermes House Band het jubileumfeest van de AMN af. En hoe. In hoog tempo passeren bekende popsongs de revue. In korte tijd staat de dansvloer vol met uitbundige bezoekers en zingt de massa 'A Brand New Day' mee. De Hermes House band weet hoe je het publiek moet binden. Hier zit het met de sfeer dus wel goed. En zo gaat het tot in de late uurtjes door. Naast Eastream en de Hermes House Band treden deze avond ook DJ Himes, Trafassi en DJ Koen op. Een prima uitgebalanceerde line-up. Voor ieder wel wat wils.

GOEDE DOELEN Maar de AMN is meer dan dansen, ontmoeten en genieten van de muziek alleen. Ieder jaar kiest de Lionsclub Renkum Ostrabeke een of meer goede doelen die uit de opbrengst van de Airborne Music Night een bijdrage ontvangen. Dit jaar zijn dat het Airborne Museum, het Veteranen Inloophuis, Tendens Vakanties, Stichting Jaimy van Boxel en de Mixed Hockeyclub Oosterbeek (MHCO). Hier gaat de netto-opbrengst van deze benefiet muziekavond naartoe.

VRIJDAGAVOND Lex Daan, spelend als (contra)bassist in de band Eastream, en een van de mannen van het eerste uur van de AMN over het idee achter de goede doelen: ,,Vanaf 1988 organiseerden we als Lions de eerste Jazz Night. De opbrengst voor het goede doel (IVN) was toen al behoorlijk: 3000 gulden, nu pakweg 1350 euro. In 2003 werd de naam omgetoverd tot Airborne Music Night, omdat we er toen voor kozen om het feest op de vrijdag voorafgaand aan de Airborne Wandeling te laten plaatsvinden."

HERKENNING Dus die naam sloot perfect aan bij het 'Airborne denken'. Inmiddels is het een feest van herkenning. Inwoners, wandelaars ontmoeten elkaar daags voor de wandeltocht. De AMN heeft een hoog 'hoe is het met jou' gehalte. Zo'n 700 liefhebbers komen erop af. ,,De organisatie krijgt jaarlijks financiële ondersteuning van minstens 50 á 80 sponsoren. Zonder hen zou het onmogelijk zijn om de goede doelen te ondersteunen voor in totaal een bedrag van 10.000 euro per jaar".

CIRKEL ROND De leden van de Lions Renkum Ostrabeke genieten duidelijk van de topdrukte in- en om de Concertzaal. Voor Lex Daan is het sowieso een speciale avond. Hij maakt namelijk zelf deel uit van de band Eastream: ,,Eastream is ook 30 jaar geleden ontstaan na jazz- en jamsessions in café Schoonoord en telt twee Lions-leden, Jan Thies en mijzelf. Daarmee is de muzikale cirkel weer rond, en dat vind ik mooi. Ik hoop dat er nog vele mooie AMN-edities zullen volgen."