• Een deel van het koor in actie.

    Danique Regterschot

Jubilerend Oosterbeeks Kamerkoor brengt reprise

OOSTERBEEK Het Oosterbeeks Kamerkoor (OKK) bestaat 30 jaar en wil dit feit luister bijzetten met een uitvoering van de Carmina Burana van Carl Orff. Na twee uitverkochte voorstellingen in februari volgt een reprise op zondagmiddag 2 juni in de Diaconessenkerk in Arnhem. Het kamerkoor wordt voor deze jubileumuitvoering aangevuld met projectzangers en met leerlingen van het Candea College in Duiven.

De vrolijke en sterke melodielijnen en soms opzwepende ritmes maken de Carmina Burana interessant voor jong en oud. Leerlingen en medewerkers van deze school zijn tevens betrokken bij de voorstelling door middel van dans, belichting en geluid. Het geheel staat onder de bezielende leiding van dirigente Annelies Boone.

De Carmina Burana wordt uitgevoerd in de versie met twee vleugels en slagwerk. Pianisten Ella Kamerich en Gan Sun begeleiden het koor en spelen daarnaast een verkorte versie van het indrukwekkende en meditatieve werk 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt.

De slagwerkgroep staat onder leiding van Hein de Jong. Zangsolisten zijn de sopraan Diane Hidding en de tenor Erik van Maanen. Belangstellenden kunnen kaarten bestellen door een email te sturen naar carminaOKK@gmail.com. Vermeld daarin het gewenste aantal kaarten en hoeveel kaarten er voor jongeren bij zijn. Ook bij de koor- en projectleden en overige uitvoerenden zijn kaarten te bestellen.

Voor méér informatie over het koor, het concert, de componisten en de bereikbaarheid van de locatie verwijzen de organisatoren naar de website www.oosterbeekskamerkoor.nl. Zondag 2 juni, 15.00 uur, Diaconessenkerk, Izaak Evertslaan 11, Arnhem. Toegang: voorverkoop: 12,50 euro (jongeren t/m 18 jr 6 euro). Aan de kassa 15 euro, respectievelijk 7,50 euro. Prijzen zijn inclusief programmaboekje en een consumptie in de pauze. Kaarten bestellen: mailen naar carminaOKK@gmail.com