Jongeren Op Gezond Gewicht in Wageningen verlengd

WAGENINGEN Het college van b. en w. heeft besloten om geld beschikbaar te stellen voor een tweede termijn van het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Nu kan JOGG-Wageningen drie jaar doorgaan. Wethouder Han ter Maat: ,,Afgelopen drie jaar is er al veel bereikt! Het is mooi dat zoveel Wageningse partijen zich actief inzetten om ervoor te zorgen dat een gezonde keuze weer de makkelijke keuze wordt voor kinderen en jongeren in Wageningen."

Wageningen is sinds 2015 een Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)- gemeente. JOGG-Wageningen bestaat uit lokale organisaties, het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en de gemeente. Samen werken deze partijen aan een gezondere omgeving. Ter Maat is enthousiast over wat afgelopen jaren allemaal is bereikt: ,,Door JOGG-Wageningen staan er bijvoorbeeld openbare watertappunten bij buitenspeelplekken in Wageningen, zijn er basisscholen in Wageningen die al actief DrinkWater! beleid hebben en zijn er zes Wageningse sportverenigingen aan de slag met een gezonde(re) sportkantine."

EET GROENTE Om een gezondere omgeving te realiseren werkt JOGG-Wageningen aan de hand van jaarlijkse themacampagnes. Schooljaar 2016-2017 stond in het teken van het stimuleren van water drinken met de DrinkWater! campagne. Huidig schooljaar staat in het teken van de Eetgroente! campagne. In de maand april zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden in het kader van Eetgroente! Op 21 april wordt een peuter-kleuter festival georganiseerd op het universitaire Sportcentrum de Bongerd. Tijdens dit festival staat de gezonde keuze centraal. Er is een speel- en beweegtuin, een infomarkt en er zijn interessante, leuke, leerzame en smakelijke workshops voor ouders en kinderen van 0-6 jaar.

Meer informatie is te vinden op www.startpuntwageningen.nl/JOGG.