• Sterre Vanvenckenray

Jonge Oosterbeekse fotografe genomineerd voor fotoprijs

OOSTERBEEK De 7-jarige Sterre Vanvenckenray uit Oosterbeek is genomineerd voor de WNF-Frans Lanting Photo Award. Sterre nam een prachtige natuurfoto. De jury, onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting, heeft in totaal dertig natuurfoto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën.

Met 11.559 inzendingen werd er in dit jaar een recordaantal inzendingen behaald. Vanaf vandaag kan iedereen via deze link op een van de nominaties stemmen voor de Publieksprijs. De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden in begin december.

CIRKEL VAN LEVEN In het verre Etosha, Namibië maakte Sterre Vanvenckenray voor het eerst kennis met de zwarte neushoorn. ,,Zwarte neushoorns zijn een bedreigde diersoort, daarom was het heel speciaal om er drie samen te zien, die dan ook nog eens zo lief waren'', vertelt Sterre. ,,Het was fijn om te zien hoe lief ze op elkaar reageerden en dat terwijl de zon net onderging''.

VIER PRIJZEN De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de vierde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting.

JURY De jury bestaat uit model, actrice én fotografe Kim Feenstra, WNF-ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers, de internationaal onderscheiden natuurfotograaf Jasper Doest en natuurlijk Frans Lanting zelf. Vanuit het Nederlands Fotomuseum is verder Marieke Wiegel jurylid. Zij werkte eerder voor onder meer World Press Photo en Magnum Photos in Parijs. WNF-expert Christiaan van der Hoeven completeert de jury. De juryleden letten bij hun beoordeling van de inzendingen enerzijds op het resultaat (accent op fotografie en beeld) en anderzijds op het verhaal achter het beeld.