• De jongste deelnemer, Christian Akopian (9) met zijn cello.

    R.W. Keestra

Jong talent in de Oude Kerk

OOSTERBEEK Jonge talentvolle musici in de leeftijd van 9 tot 19 jaar musiceerden in de Oude Kerk aan de Benedendorpsweg. Hieronder bevonden zich studenten van de Jong Talentklas van ArtEZ Arnhem. Op verzoek van de Rotaryclub Oosterbeek-Kabeljauw kwamen ze zaterdagavond naar de Oude Kerk.

Maria Koster

De afgelopen jaren heeft de Rotary onder andere gedoneerd aan Voedselbank Neder Veluwe, Het Schild in Wolfheze, het Liefdesliederenkoor en Vliegen voor hoogvliegers. Deze avond stond in het kader van Kindervakantiekampen.

BOEKEN Via het internet worden tweedehandsboeken verkocht ten bate van de vakantiekampen. Men verzocht de bezoekers een of meer boeken mee te brengen en achter in de kerk waren al veel boeken opgestapeld. Sandra van NIjen, feestelijk in het rood, kondigde de spelers aan en nam nog een klein interviewtje af.

ONBEVANGEN Eva Steens (12) speelde deel 1 van J.S. Bach onbevangen en met een mooi vibrato. Ze gaf aan dat ze ook van hockey houdt. De 9-jarige Christian Akopian liet enkele delen van J. Breval horen en verbaasde iedereen met de warme klanken van zijn cello, die bijna groter was dan hijzelf. 

UIT HET HOOFD Zijn broer Adam (10) speelde een Invention van J.S. Bach, een sonate van L. van Beethoven en twee etudes van F. Liszt. Dit deed hij uit het hoofd en zeer geconcentreerd. Ook violiste Saartje Koop (11) had geen lessenaar nodig bij het Allegro Brillante van W. ten Have. Ze werd begeleid door Meline Yeghoyan, die ook de andere musici begeleidde.

LICHTVOETIG Susanna Koppe (13) speelde Bach en Obertass van H. Wieniawski, een interessant werk. Bente Wattel (17) liet drie pianostukken horen. Vooral de Nocturne  nr 1 van F. Chopin maakte indruk. Zij begon op haar achtste met pianolessen en haar spel is lichtvoetig en met veel aandacht voor de dynamiek.

VURIG Twee fluitisten zorgden voor een aparte sfeer in de kerk. Marjet Vruggink (15) koos voor Syrinx van C. Debussy en Firiël Werners (19) had een voorkeur voor G. Donizetti. Adam en zijn moeder Meline besloten de avond met een vurig Libertango van A. Piazolla. Er volgde een daverend applaus.

BOEKENBON Als er een jury aanwezig was, dan was de keuze moeilijk geweest, maar iedereen kreeg een boekenbon. Ook werd er nog met een drankje en hapje nagepraat. Daarnaast werd alvast een kaart getoond met het bedrag van 1.200 euro dat al binnenkwam.